KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Неделя, Декември 05, 2021

Как подхождаме към бездомните животни

Бездомни кучета

     Всеки човек в България е запознат с проблема с бездомните кучета. Проявата на насилие не е решение, Общината нехае в повечето случаи, а в комплект със злобното отношение на различни хора към животните, всичко това рефлектира върху тях.

     Какво е тогава решението? Повечето бездомни кучета са третирани като зверове, хранени от време на време и в повечето случаи са на улицата, изхвърлени от бившия си дом и стопани. Ако подхождаме с повече разбиране, отношение, любов и нещо малко за хапване, дали и отношението на животните към нас ще бъде агресивно?
     Често кучешките „хотели” или приемни домове не са най-добрата опция, ако управителя или новия собственик имат користни цели. Много бездомни кучета в България са осиновявани от чужденци и по-рядко от българи. Хубавото в цялата картинка е, че все по-често забелязваме стопани, които са осиновили бездомно българско куче, вместо да си купят скъпа чуждестранна порода.
     Ако подходим с малко повече емпатия, желание и проактивност бихме могли да направим огромно добро за тези същества. Дали е куче, котка или таралежче винаги можем да го нахраним, приютим дори и за вечерта или просто да му се порадваме и погалим. Ако всеки един от нас промени визията и остарелите си представи изпълнени със страх, ние ще сме тези, които ще съдържаме промяната  и ще повлияем на нашето обкръжение. 


Scroll to top