KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Неделя, Декември 05, 2021

Полет за домашния ни любимец

Котка в клетка

     На много хора се налага да пътуват по работа, почивка или просто да сменят местообитанието си. Но какво се случва, когато имаме домашен любимец у дома?

     Решението, ако се местим за постоянно, е да вземем питомеца със себе си. Ако сме се насочили към друга държава е важно да сме ваксинирали животното си против бяс, без значение какъв превоз ще използваме. Но умувайте добре, защото тази ваксина не се отразява добре на котките и може да предизвика агресивен тумор, в следствие на който крайникът да се ампутира. Необходимо е да се съобразим с изискванията на авиокомпанията и страната в която кацаме, ако изберем въздушен транспорт, относно превозването.
     Има компании, които се занимават с транспортирането на животни без придружител. Необходимо е да притежаваме разрешително от МОСВ и да го дадем на куриера, който ще ни достави домашния любимец. Задължително е необходим международен транспорт, в който да са синхронизирани номерът на паспорта и чипа на животното. Важно е и да поставите ваксината на питомеца си, след като му е поставен микрочип.


Scroll to top