KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Сряда, Януари 19, 2022

Социалните мрежи и котките

Котки

     Котките нашумяват и това е факт в интернет пространството. Все повече хора предпочитат да си купят или осиновят котка, вместо какъвто и да е друг домашен любимец.

     Най-гледаните клипове за животни са тези с котки. Например котка, на която са сложили вратовръзка и „свири” на приличащ на котка синтезатор е гледано над 185 500 пъти. 2-ро място заемат две котки, които бягат по бягаща пътека – близо 2 милиона пъти. Класацията се води от клип с името „Неблагодарни котета” и учудващите 3,5 милиона показвания.

     В момента най-гледаната и популярна котка в света е Мару. Името означава „кръг” или „съвършенство”, на японски, но зависи къде поставяте ударението. Тук вече си говорим за сериозни цифри. 2,3 милиона са гледали „Мару се опитва да влезе в кутия”, 8 милиона – „Много твърде малки кутии и Мару”, а „Мару попада в една кутия” – на 8,1 милиона показвания. Сумарно всички клипове с Мару достигат над 168 милиона гледания.

     Това се явява доходоносен бизнес за много собственици на котки възлизащ на милиони. Всичко започва от Япония, но се разпространява и в САЩ. В тези страни една известна котка може да ти докарва приблизително по 30 000 долара годишно.


Scroll to top