KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Неделя, Април 22, 2018

Най-популярните кучешки породи в САЩ

Лабрадор

За поредна година най-популярните кучета в САЩ са лабрадорите.

Това показват данните на Американския киноложки клуб. Според организацията лабрадорите държат първото място в класацията вече 22-ра година подред (от 1991 г.), съобщава БТА.

На второ място по популярност сред жителите на САЩ са немските овчарки.

Почетното трето място тази година се заема от златистия (голдън) ретривър, след който се нарежда бигълът. На пето място са булдозите, следвани от йоркширските териери, боксерите, пуделите, ротвайлерите и таксите.

"На мода излизат големите кучета. Тази година сред първите пет се наредиха булдозите, които изместиха йоркширските териери" - заяви представителката на Американския киноложки клуб Лиза Петерсън.

Предпочитанията към различни породи кучета в САЩ и в отделните градове на страната не винаги съвпадат, показват още данните на киноложката организация. В Ню Йорк например най-любимото куче е лабрадорът, но на второ място е булдогът, а на трето френският булдог.

От Американския киноложки клуб отбелязват, че същата популярност, която сега имат лабрадорите, през 80-те и 90-те години в САЩ са имали пуделите. Те също в продължение на 22 години са държали титлата най-любимо куче в страната.

Киноложката организация съставя ежегодната си класация въз основа на данните от регистрацията на кучетата /до началото на тази година породите са били 173/.

В началото на февруари в "Медисън скуеър гардън" в Ню Йорк ще се състои най-престижното изложение на четириноги приятели на човека в САЩ - "Уестминстър кенъл клъб дог шоу". Два дни съдии ще избират най-добрите от няколко хиляди кучета, които ще пристигнат за 137-ото ежегодно дог шоу не само от всички краища на страната, но и от чужбина.


Топ 10 кучешки породи в САЩ:

1. Labrador Retriever
2. German Shepherd Dog
3. Golden Retriever
4. Beagle
5. Bulldog
6. Yorkshire Terrier
7. Boxer
8. Poodle
9. Rottweiler
10. Dachshund


Scroll to top