KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Четвъртък, Февруари 25, 2021

Софийският зоопарк прави Ноев ковчег

Тигър се прозява

Копие на Ноевия ковчег ще бъде направено в Софийския зоопарк. В него ще бъдат пуснати птици, влечуги и бозайници.

Оригиналната идея хрумнала на шефа на зоопарка д-р Иван Иванов, който се вдъхновил за изграждането на атракцията, докато четял Библията за деца. В нея бил описан и ковчегът.

„Ще построим сграда от дърво, в която ще бъдат разположени клетки с различни видове животни. Тя ще бъде с големината на Ноевия ковчег, както е записано в Библията. Конструкцията ще бъде някъде около 50-60 метра. Вътре ще има от всички видове животни ­ птици, влечуги, бозайници. Те ще бъдат разположени в клетки – от ляво и от дясно. Вътре в ковчега ще се минава по коридор и посетителите ще разглеждат животните. Той ще бъде поставен на хълма срещу хищниците в зоопарка, като посетителите ще се качват до него по стълбички”, обяснява докторът.

Каква ще бъде цената на Ноевия ковчег, още не може да се каже, тъй като трябва да се направи проект, който да се даде на инженери. Очаква се той да бъде построен с реконструкцията на зоопарка през 2014 година.

Нови животни ще дойдат в софийския зоопарк до края на месеца. Двойка чакали от софийския зоопарк ще бъдат разменени срещу енотовидни кучета от Италия, който са много редки и почти са изчезнали в Европа. Семейство бели магарета със сини очи също ще дойдат в София от Италия.

Два лъва от България пък ще заминат за Босна и Херцеговина. ”Колегите са направили много хубави и модерни клетки”, разкри още шефът на зоопарка д-р Иван Иванов. Пингвини ще радват малчуганите в зоопарка, когато им бъде построен дом. „Всеки, който дава животни, иска да знае къде ще живеят те, дали клетките им отговарят на изискванията”, разказва д-р Иванов.

Източник: politika.bg


Scroll to top