KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Петък, Януари 21, 2022

Бедлингтън териер

Бедлингтън

     Тази порода получава името си от миньорския град Бедлингтън(северна Англия). Животното е отглеждано за ловджийско куче. В АКС е регистрирано за първи път през 1886 г.

     Изключително дружелюбно и любвеобилно куче, определяно като отличен спринтьор, но приличащо на декоративна играчка. Енергична, бдителна, предана и много интелигентна порода. Този вид териер е много игрив, обича да лае и копае, но понякога става доста упорит, което затруднява дресировката му.

     Външният му вид говори, че е куче с добър нрав и маниери, но към чужди хора проявява по-скоро резервираност и боязливост. Разбира се добре с децата, с които е израснал и спокойно може да се отглежда в апартамент. Нуждае се от дълги, но най-вече редовни разходки

     Бедлингтън териерът на височина достига 38 – 46 см, а на килограми – 10 – 13. Продължителността на живота му е около 17 години и е важно неговите родители да имат CERF и OFA сертификати. Притежава комбинация от мека и твърда козина, която е къдрава или вълниста. Важно е да я разресвате веднъж в седмицата и е препоръчително да чистите ушите му редовно, за да го предпазите от инфекции.
     Много подходящ любимец за хора страдащи от алергии, тъй като козината му не пада обилно. Лъвското му сърце и агнешки вид привличат хората с вкус и опит в отглеждането на кучета.


Scroll to top