KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Четвъртък, Юни 17, 2021

Видрово гонче(Отърхаунд)

Отърхаунд

     Прекрасното Видрово гонче е развъждано за лов на видри в Англия. Тъй като ловът на тези хищни бозайници вече е забранен и тази порода кучета се явява „ненужна”.

     Отърхаунд е изключително впечатляващ. С неговата козина с подкосмие, което е гъсто и грубо и лапи, които между пръстите си имат ципа, той може да ловува своята плячка и на земята и във водата. Понякога е яростен и необуздан , а на размери е чудовищен в сравнение с другите гончета – около 56 – 70 см на височина и тежащ между 30 – 52 кг. Притежава правоъгълно, мускулесто тяло с много здрави кости, което обаче не е грубо. Има чувство за лично достойнство, като неговият вид подсказва за силата му. Със своя силно развито и чувствително обоняние не се отказва пред нищо, когато се захване да изследва дадена миризма. Връхните косми на Видровото гонче са дебели и груби образувайки кичури, а подкосмието е водонепроницаемо, защото е покрито с маслена смазка.

     Тази порода кучета са признати от CKC, AKC, FCI , KCGB и тъй като лова на видри е останал в миналото, сега Отърхаунд  се използва главно за работа по следа. Подходящ е за живот в къщи с двор, тъй като е много весел и жизнен, но също така буен и енергичен. Безгранично предан е на стопанина и благоразположен към деца. Достатъчно е да го сресване веднъж седмично, а кучето ще ви се отблагодарява с всекидневния си непринуден и мелодичен глас.


Scroll to top