KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Понеделник, Октомври 18, 2021

Стабихоун

Стабихоун

     Попадаме на една мила и интелигентна порода, която се разбира прекрасно с децата и другите домашни любимци. Стабихоунът произхожда от Холандия и неговото обучение е изключително лесно.

     Голямо предимство на тази порода са и ловните и охранителни способности, които изразява. Рядко срещани кучета, защото в света са останали около 3450 броя от тях. Притежава дълга козина, под която се намира една силно и здраво тяло. Най-честата окраска на Стабихоуна е черна с бели петна, но се среща и в кафяво и оранжево. Тези екземпляри достигат до 49 – 54 см. Височина и 18 – 25 кг. тегло. Притежават тъмни очи и правоъгълна муцунка, както и висящи уши, които са много големи, а опашката е рошава и бухнала.
     Стабихоунът е от породите, които много се привързват към стопаните и семейството. Много е игрив и децата и другите животни са му първи приятели. Никога не проявява агресия, а най-много  въздържаност или резервираност. Като повечето породи кучета и тази се чувства по-добре, ако е отглеждана в по-голямо пространство и на открито, като двор. Козината не изисква определени грижи, а само редовно сресване. Средно живота им продължава към 15 години и преминава в отлично здравословно състояние.


Scroll to top