KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Неделя, Юни 20, 2021

Папийон

Папийон

     Произходът им е от Франция, но са често срещани и в Дания, Англия и Италия. Познати са като перфектното куче-играчка с добродушен характер и малки размери.

     Отличаващата ги черта са ушите с форма на криле на пеперуда, както и обагрената в черно, рижаво, бяло и кафяво, дълга, права и мека козина. Папийонът е грациозно и фино животно, което притежава пъргавина и енергичност, но понякога е своенравно и упорито. Препоръчително е да оказвате решителност и постоянство в обучението му и да използвате кучешки лакомства.
     Желателно е да отглеждате този мъник в апартамент. Важно е често да сресвате Папийонът понеже козината му събира всички листенца, тревички и паяжини от дупките, през които се провира с неговите размери. Не се нуждае от дълги разходки, което го прави прекрасен избор за пенсионери и хора с по-малко активен начин на живот. Основният недостатък на тази порода са космите, които оставя навсякъде след себе си. Разбира се добре с останалите домашни любимци и не е агресивен.
     Кучето е мило и любвеобилно към семейството и най-вече децата. Обича да бъде галено и сресвано, но е важно да сте внимателни към него поради лесно чупливите му кости. Височината на Папийоните варира от 19 до 29 см., а теглото им от 3 до 6 кг. Имайте предвид, че това е шумно, лаещо куче, а неговата продължителност на живота е около 15 години.


Scroll to top