KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Неделя, Юни 20, 2021

Мини пинчер

Мини пинчер  Мини пинчер е дребна, късокосместа порода кучета - компаньони, които са смели за размера си, енергични и подвижни. На височина достигат 25 - 30 см. Произлизат от териерите. При добри условия на отглеждане, козината е къса, гъста, блестяща, плътно прилепнала към тялото. Цветът на космената покривка е черен или кафяв с червеникавожълти петна, кафявочервеникав с по-светли петна, сивосинкав без петна и др. Главата е относително удължена, клинообразна. Носът е оцветен в същия тон с окраската. Очите са тъмни. Отличават се с остър слух. Много се привързват към господаря си. Раждат от 1 до 6 малки.

За да отглеждате породата Пинчер е желателно вече да имате опит в отглеждането на кучета. Съветваме ви преди да си вземете такава животинка вкъщи, да изчетете възможно най-много книжки относно отглеждането на породата.

С деца обаче пинчерите не бива да бъдат оставяни сами нито за момент. Нито малките деца знаят как да се държат с кучета, нито пък кучетата могат да ги разберат. Последиците от това могат да бъдат трагични. Въпреки, че са порода тип „Играчка” пинчерите съвсем не са играчки. Действия като вдигане, щипане или внезапни движения биха предизвикали защитни действия в кучето. Но както децата, така и кучетата имат различни характери, така че съжителството между деца и кучета трябва да се определи индивидуално. Възрастните също трябва да внимават как си играят с тях, тъй като пинчерите лесно могат да счупят кости или дори нещо по-лошо. 

 


Scroll to top