KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Неделя, Юни 20, 2021

Съскащите хлебарки са подходящ домашен любимец

Съскащи хлебарки

Съскащите хлебарки са добри домашни любимци и тяхното търсене в САЩ се увеличава, съобщи Асошиейтед прес.

Тези насекоми са с дължина между 5 и 7,6 сантиметра и името им произлиза от характерното съскане, когато биват обезпокоени.

Те бързо губят този си навик, когато са опитомени от стопанина си.

Този вид е доста зрелищен и притежава още едно "качество".

Съскащите хлебарки, за разлика от домашните си посестрими, не обичат да се крият и да бягат от светлината.

Ако подобно насекомо - домашен любимец ви избяга, то едва ли ще оцелее в типичното домакинство, където температурата и влажността са неподходящи за него, а и едва ли само би си намерило и храна.

От четирите хиляди вида хлебарки, познати на науката, едва 25 стават за отглеждане при домашни условия, a от тях само 5 са добри домашни любимци.

Не само съскащите хлебарки са търсени. Има видове хлебарки, които се развъждат единствено изкуствено, като тези, които имат бели очи - една доста необикновена мутация.

В началото те били открити в дълбока каменовъглена мина и след 1940 г. били изкуствено развъдени. Но ако не сте убедени, че трябва да станете стопанин на опитомена хлебарка, може да заложите на преките им братовчеди - богомолките. Те са много популярни и не отблъскват децата.

Въпреки безобидния си вид, богомолките са безмилостни хищници, като често ги избива на канибализъм и посягат на представители на собствения си вид. След като женската бива оплодена, тя много често се угощава с главата на самеца


Scroll to top