KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Неделя, Декември 05, 2021

Осинови животно! Спаси живот!

Спаси живот

Да осиновиш безпризорно животно е благородна постъпка, с която спасяваш живот. Избирайки си такъв домашен любимец, вие помагате за решаване на проблема с бездомните животни и същевременно се сдобивате с верен приятел.

Повечето животни в приюти и фондации са минали период на адаптация в приемен дом. От тях можe да ви информират за особеностите на характера им. Кучетата и котетата, които можете да осиновите  са обезпаразитени, ваксинирани и кастрирани (ако са достигнали нужната възраст). Няма да ви дадът животно със здравословен или поведенчески проблем без да ви информират за това.

Преди да пристъпите към осиновяване на безпризорно животно. не забравяйте, че отглеждането на животно е голяма отговорност и решението следва да бъде добре обмислено от цялото семейство в дългосрочен план.

Политиката на приютите и фондациите не е задомяване на безпризорно куче или коте на всяка цена. С оглед безопасността и нормалния живот в бъдещото семейство, както и за да са сигурни, че предлаганото куче или коте ще задоволи изискванията и възможностите на осиновителите, кандидатите попълват въпросник и/или биват интервюирани, а при възможност запознати предварително с кучето или котето.

При одобрение от тяхна страна между приюта/фондацията и осиновителите се сключва договор, в който приюта/фондацията се задължава да оказва помощ при възникнали проблеми с осиновеното животно, както и да го прибере обратно при невъзможност на осиновителите да полагат по-нататъшни адекватни грижи към домашния си любимец.

Осиновявайки куче или коте, вие спасявате живота на приятел!

Скоро ще предоставим обширен списък на приюти и фондации, откъдето може да осиновите напълно безплатно животно за вкъщи.


Scroll to top