KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Неделя, Декември 05, 2021

Храненето на малките кученца

Съществуват малко неотменни правила при хранене на кучетата. Подобно на бебетата, палетата се различават силно по онова, което харесват и е добро за тях, а апетитът им варира дори в рамките на едно и също кучешко семейство. когато едно кученце дойде в дома ви на в до 10седмична възраст или дори по-рано, то трябва да бъде хранено четири до пет пъти дневно, в зависимост от апетита. Храната се дава на малки, лесно смилаеми порции.

Диетата трябва да включва смляно сурово говеждо, мляко, типов хляб или специално ястие за малко кученце, също както и изобилие от чиста вода. към диетата трябва да се добавят витамини, за да се избегне рахитът. Рибеното масло или патентовани марки витамини А, 0 и В са най-важни за здравето и растежа.

Невъзможно е да се посочат точни количества за всяко кученце. В основни линии, те трябва да получават по две месни и две млечни ястия на ден. Постепенно намалете броя им до две дневно, така че на шест до осеммесечна възраст кученцето да получава храна само веднъж или два пъти дневно. За да осигурите спокоен сън, давайте най-голямото ядене най-накрая.
В днешно време има толкова много патентовани марки храна, всеки с приложени инструкции, че никой, колкото и малки познания да има, не трябва да храни кучето си погрешно. Така или иначе обаче, онова, което кара едно кученце да расте добре, може да разстрои друго. Често се налага да се смени марката храна, която се дава на едно пале, не защото нещо не е наред конкретно с тази марка, а просто защото тя не подхожда точно на това животно.
Зеленчуците не са както много хора си мислят необходимост.

Някои кученца ги обичат и със сигурност те не им вредят, но не са част от естествената кучешка диета.
Кокалите не са наистина полезни за кучетата те не само водят до констипация, но могат лесно да се разцепват и да предизвикат вътрешно нараняване на червата. На палетата обаче им допада големият пищял, на който да си точат зъбките.
Месото за кученцата, разбира се, трябва да бъде смляно или кълцано, а добавянето към диетата, от време на време, на яйце или черен дроб може да е само от полза. Шоколадите, сладките и силно подправените храни не са добри нито за палетата, нито за големите кучета, а просенето на остатъци от човешката трапеза твърдо трябва бъде обезкуражавано. Нека кученцата ядат само, когато им е време за храна придържайте се към тези часове като към религия.


Scroll to top