KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Неделя, Юни 20, 2021

Овчарското куче, което спаси семейство от взрив в микробус

Преди време микробус изгоря на главен път Е-79 край Дупница, на изхода за София. Домашният любимец на семейството, овчарското куче Хера, спаси майка, баща, две деца и баба, като ги накара с ожесточено лаене да излязат от микробуса, малко след това колата гръмна.

Семейството на Венелин и Красимира Борисови от София, двете им деца Иван и Моника Борисови и бабата Славка Тошева, на 60 години, били за празниците на Рупите.

Като си тръгнали от там, напазарували зеленчуци от борсата, които след това да продават в собствения си магазин в столицата. На почивката те взели и кучето Хера.

Синът на Венелин и Красимира - Иван, разказа за инцидента:

"Пътувахме си и изведнъж замириса на дим, но татко не обърна достатъчно внимание. Хера се разлая жестоко и тогава спряхме. Отпред се изви голям облак дим, веднага избягахме от микробуса. След като се отдалечихме, предната част на микробуса гръмна. Хера ни спаси, иначе щяхме да изгорим като факли."

От микробуса са останали само ламарини, изгоряло е купето, зеленчуците също са изпепелени. Венелин Борисов заяви, че ще трябва да купи нов микробус, но е благодарен на Господ, че цялото му семейство се е спасило.Scroll to top