KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Неделя, Юни 20, 2021

Начини за отсраняване на косми от дрехите

Ако сте като повечето собственици, вашето куче или котка е любим член на семейсвото - някой който ви предлага безусловна любов, не отговаря и само внимателно напомня за себе си, когато закъснее обядът.

И не защото домашните любимци не искат да почистват след себе си - те не могат. Но вие може да минимизирате работата в почистването, като се възползвате от следните съвети.

 

Отстраняване на косми от домашни любимци от мебелите

Котките и кучетата имат електрически заряд, който кара козината им да залепва по много повърхности. Ето няколко начина, да отстраните космите от мебелите:

За да отстраните косми от домашен любимец от дървени мебели използвайте мека кърпа, напръскана с политура за мебели или антистатичен спрей.. Спреят елиминира електрическия заряд и улеснява отстраняването, като намалява вероятността космите да полепнат отново.

За да отстраните косми от любимци от тапицирани повърхности или чаршафи, поставете чифт гумени ръкавици и внимателно ги намокрете.. След това прокарайте ръце по повърхностите. Космите ще залепнат за ръкавиците. Измийте ръкавиците, когато се напълнят с козина и ги намокрете отново, ако се налага.

Отстраняване на косми от домашни любимци от подове и килими

Ако имате куче или котка, бързо ще разберете, че козината им се натрупва. Онези големи вълма козина в ъглите и по килима не са само невидими на пръв поглед, но също задържат алергени и прах. Да поддържате дома привлекателен и здравословен може да налага ежедневно почистване с прахосмукачка, особено ако имате домашен любимец с дълга козина или повече от един космат приятел у дома.

Не носете козината на домашните ви любимци

Козината може лесно да проникне в тъканите на дрехите. Ето защо лепящите ленти обикновено са по-ефективни от четките при отстраняването. Залепете прозрачна лепяща лента или лента за коламаска около дланта си с лепящата част навън и прокарайте лентата по дрехите. (Не използвайте проводящи или електрически ленти, които могат да пропуснат космите). Ако по дрехите има много козина, може би първо трябва да използвате описания по-горе метод с навлажнена гумена ръкавица и след това да довършите с лепящата лента.

Не оставяйте мръсните косми от кучето или котката да попречат на дружбата ви с иначе любимото домашно животно. След като уточните методите за отстраняване, ще прекарвате повече време в игри с животното и по-малко да почиствате след него.


Scroll to top