KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Неделя, Юни 20, 2021

Най-дебелото куче в Австралия мина на диета

Наднорменото тегло при кучето Самсон може да доведе до тежки здравословни проблеми

Малките кученца трябва да се хранят със специално предназначени за техните нужди храни най-малко по три пъти на ден. Прясна вода в чиста купичка трябва винаги да стои до купичката с храна, за да може кученцето да пие, когато пожелае.

Ако кученцето приема трудно сухата храна, може да използвате топла вода или мляко, за да я навлажните и по този начин да окуражите малкото да се храни. Добре е да изградите хранителен режим на кученцето – по едно и също време и на едно и същи място

Кучетата с нормална активност, които нямат специфични нужди свързани с бременност, кърмене или здравословен проблем, трябва да приемат храна за поддържане на оптимално телесно състояние, което се характеризира с: правилни пропорции на тялото; ясно оформена талия; ребрата не са изпъкнали.

Кучета, хранени с пълноценни и балансирани продукти, не се нуждаят от допълнително приемане на витамини, минерали или месо. Напротив – добавките ще нарушат баланса на хранителните вещества и могат да доведат до натрупване на наднормено тегло или друг здравословен проблем.

Пример за това, че хранителните добавки могат да доведат до натрупване на наднормено тегло е Самсон – лабрадор, който може да се окаже най-дебелото куче в Австралия. То е подложено на стриктна диета. Кучето тежи 85 килограма и трябва да свали 42 кг, за да достигне оптималното си тегло. Предишните собственици на Самсон са го хранили обилно с полуфабрикати и сега той има сериозни здравословни проблеми.


Scroll to top