KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Неделя, Септември 19, 2021

Да се погрижим за хигиената на нашето коте

КотенцеВажно е  ние да се погрижим за хигиенните навици на нашето коте , за които то само не може да се погрижи.

Едина от тези грижи, е честото ресане на козината, не се заблуждавайте, че това е само процедура за разкрасяване.

Ресането всъщност е много по- важно, то може да предпази вашето коте от различни кожни заболявания, освен това ако в гребена, с който решите вашето коте се съдържат противопаразитни съединения, така ще можете да предовратите появата на бълхи.

Особено важно е да се решат по-често котките от породите с по-дълъг косъм, защото ако не се грижите да разресвате малките възелчета от козина, съвсем скоро ще трябва да я водите на фризьор, което първо е доста стресиращо за самата животинка, второ малко или много нарушава естетическия вид на котето.

Една от най-важните и сложни задачи на стопанина е къпането на неговото коте. Естествено срещат се и котки, които обичат водата, но те голяма рядкост. Ако сте от стопаните, които притежават за домашен любимец- истински враг на водата, тогава ние ще  се опитаме да ви помогнем да минете през процедурата с къпането възможно най-безболезнено за вас и най- нетравмиращо за вашата животинка.

Подгответе предварително леген с вода с температура, близка до телесната й, водата трябва да стига до коремчето на животното. Шампоанът е най-добре да е специално предназначен за котки.

След като сте приготвили всичко внимателно започвате да разтръквате с предварително избрания шампоан котешката козина, когато вече сте я насапунисали добре, изплакнете животното добре и подсушете с кърпа. Никога не забравяйте, че не трябва да попада вода в очите и ушите на животното.Scroll to top