KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Петък, Януари 21, 2022

Как да кръстим домашните питомци?

Деца с котки

     Вероятно често сте попадали на приятели, които се чудят как да кръстят домашния си любимец. Ако това не ви се е случвало, но сте на път да си вземете животинче у дома, прочетете статията, която може да ви помогне да се справите с дилемата и излишните конфликти.

     За да бъде приет официално и бързо да се интегрира в семейството е важно на новият член да му се даде име. Затова е важно то да е единодушно избрано и да се харесва от всички. Подходящото име е кратко, като съдържа поне две гласни букви. Тези имена, които са прекалено дълги или екзотични, както и двойните, са трудно разпознаваеми и по-дълго време се запомнят от животното. Също така е хубаво да се вземе под внимание, че най-често ще викаме това име на публични места.
     За домашно куче, например е препоръчително да се съобразим с характера, размера и най-вече породата. Да кръстите Хълк вашия Мини Йоркширски териер, едва ли е най-подходящото. Избягвайте имена на знаменитости, които са популярни в момента, защото може след 2 - 3 години те да не са актуални или да са си създали отблъскваща репутация.
     Внимавайте с закупуването на домашни любимци(най-вече кучета и котки) от развъдници, тъй като те вече имат имена. След това ще се наложи да приемете името или да заучавате животното да се разпознава с ново такова, което е по-сложен процес. Същото важи и за питомец взет от приют, където служителите вече са му дали име. Ако все пак се решите и го вземете, но искате да му смените името, изберете нещо близко и ненатоварващо, като например Дара с Тара. Успех!


Scroll to top