KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Четвъртък, Юни 17, 2021

Градският транспорт не е за животни

Куче-водач

     Преди време в интернет пространството се разпространи информация, че вече е разрешено да се пътува с домашния любимец в градския транспорт. Преди седмица обаче, се появи нова информация.

     Досега закона разрешаваше да използваме транспортните градски услуги заедно и с нашите домашни животни. Условията са да му бъде закупен билет, да е(за кучетата) с намордник и каишка или да бъде в клетка или кафез. Естествено и основно задължение на собственика е да почисти мястото, ако и където животното е извършило дефекация.
     Правилата не са променени дотолкова, доколкото са се променили местата, за където те важат, тъй като у всеки град наредбите са различни. В Бургас, Пазарджик, Враца и Сандански е забранено превозването на домашни животни освен полицейски кучета и кучета – водачи! В София и Пловдив тази привилегия е разрешена, но и не е рядкост негативното отношение към животното или стопанина.
    С 50% е по-евтин билетът(от билета на стопанина) за нашия питомец в междуградския транспорт, където имаме право да го возим, но само ако се намира в клетка. Винаги е по-добре да се осведомим от превозвача за правилата, защото различните наредби на различните места могат да ни докарат излишни главоболия.


Scroll to top