KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Неделя, Декември 05, 2021

Бездомни кучета използват метрото

Бездомно куче в метротоВсяка сутрин като по часовник те се качват на московското метро и това е част от техния дневен режим. Но това не са просто поредните хора, които бързат да стигнат до работното си място, а улични кучета, които отиват до центъра в търсене на храна.

След дългия ден претърсване и просене по улиците те отново се качват на метрото и се връщат в предградията, в които прекарват нощта.

Експертите , които изучават кучетата споделят, че те избират най-крайните и тихи места и също така си помагат в избора на правилната спирка за слизане - преценяват по времето, което отнема от една спирка до друга.

Учените вярват, че този феномен започва след колапса на Съветския Съюз през 90-те години, тогава новите капиталисти преместили индустриалните комплекси от центъра към предградията. Д-р Андрей Поярков от Московския институт по екология и еволюция казва: Тези комплекси бяха използвани от бездомни кучета като приюти, затова кучетата трябваше също сами да се преместят. Но тъй като най-много източници на храна има в центъра те е трябвало да се научат как да стигнат до там и обратно.

Той още споделя: Те скачат в метрото секунди преди да се заторят вратите , като рискуват да бъдат затиснати. Понякога заспиват и пропускат спирката си.

Някои бездомни кучета в България разпознават светлините на светофара и пресичат само на зелено. Други се оглеждат първо наляво, а после надясно преди да минат от другата страна на улицата.

Кучетата са удивителни и едва ли всички техни таланти са открити.

 


Scroll to top