KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Понеделник, Октомври 18, 2021

Сан Франциско може да остане без домашни любимци

Куче в Сан ФранцискоЗлатни рибки, попчета, сини немски овце. Всякакви риби, птици, влечуги, земноводни, котки, кучета или плъхове. Ако същество лети, пълзи, тича, плува или се плъзга, то отскоро има вероятно да не може да бъде купено в Сан Франциско - града, носещ името на светеца покровител на животните, пише "Лос Анджелис таймс".

Преди година целта на тази акция е ясна и целенасочена: За да се ограничат действията на фабрики за кученца и котенца, трябва да бъде забранена продажбата на котки и кучета в Сан Франциско.

 

Забраната бе задържана от влизане в сила миналата година, след като местните застъпници на животните решиха да включат в нея и всички същества с козина и пера. 

Сега забраната е отново на дневен ред - с ново име и нова стратегия: "Повече е повече." Предложението за забрана е на път да бъде разгледано от надзорния съвет на града и с него би следвало да бъдат защитени всички - от догове до златни рибки.

Представители на бизнеса с домашни животни, който бележи годишни приходи от 45 до 50 млрд. долара, определят предложението на Сан Франциско като "най-радикалната досега забрана" и предупреждават, че това ще принуди малките представители на сектора да спрат да работят.


Защитниците на животните пък твърдят, че това ще спаси малки, но важни животи, както и пари на данъкоплатците и ще постави край на едно ненужно страдание.

Според представители на градската комисия за контрол на животните предложението ще накара хората да променят мисленето си и да приемат, че, макар и малки, тези живи същества също имат чувства.

Друг аспект от актуалната за града дискусия е продажбата на живи животни като храна на други живи животни, като питоните например, които обичат да се хранят с живи гризачи.

В Сан Франциско, от друга страна, е законно да се продават живи животни за консумация от хора. Предложената забрана няма да спре продажбата на жива риба, домашни птици, костенурки и морски дарове за такава цел.


Scroll to top