KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Сряда, Януари 19, 2022

Изрод хвърли отрова на куче спасител

Немска овчарка спасителИзрод се опита да отрови едно от най-умните кучета в Пловдив - специално обучения за планински спасител Вихрен.

Немската овчарка е на 7 години и е вадела хора от наводненото село Бисер. За късмет на шефа на планинската спасителна служба в Пловдив Георги Стамов, който отглежда в дома си кучето, Вихрен оживял и има шансове да се възстанови.

От полицията предполагат, че отровата е подхвърлена от злобен съсед.

Вихрен живее в къща с дворче в центъра на Пловдив и режимът му е малко по-различен от този на обикновените домашни песове. Немската овчарка не е домашен любимец и за да стане качествен планински спасител, е била обучавана в първите си две до три години.

За Вихрен се грижи именно шефът на планинарите Георги Стамов. " Той яде специална храна, която е за кучета спасители. Друго не е хапвал. От десетина дни не съм го и извеждал, така че не е налапал нещо навън, в парка", казва Стамов. Затова от полицията предполагат, че отровата е подхвърлена именно в двора на къщата, където живее кучето. То е трябвало да бъде отровено съвсем целенасочено и е истински късмет, че е оцеляло.

Инцидентът, който за малко да завърши трагично, е станал в четвъртък вечерта. Изведнъж 10 минути преди 19 ч Вихрен повърнал храната си и паднал като отсечен на земята. Езикът му побелял, венците - също, а от устата му започнала да излиза пяна. Минути делели кучето от смъртта. Собственикът му не чакал нито секунда.

Веднага закарал немската овчарка във ветеринарната клиника на д-р Карагьозов в Пловдив, където започнали да реанимират ценното животно. Над три часа продължила борбата за живота на Вихрен. След като бил стабилизиран, четириногия планински спасител се върнал обратно вкъщи. Лекарите давали надежди, че Вихрен ще се възстанови напълно.

Източник: Телеграф


Scroll to top