KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Сряда, Януари 19, 2022

Цигани крадат и изяждат животни от зоопарк

Маймуна

Нагли цигани опразват клетките на екзотични животни в благоевградския зоопарк, за да сложат на трапезата си мръвки по Великден и Гергьовден.

Пазачите не могат да се справят с ромските набези, пише “Всеки ден”. Охраната е само от двама души, а гладните цигани в гетото наблизо брой нямат и независимо от кризата, купонът там не спира.

„Става страшно по празниците! Всеки ден тръпнем, какво ще откраднат“ – разказват служителите. Ромите нямат работа, нямат пари, няма и откъде друго да откраднат, затова им е най-лесно да посегнат на екзотичните птици в зоопарка. Изобщо не ги интересува, че това са редки видове и някои от тях струват повече от 200 лева. Огражденията и клетките на пернатите не са никакъв проблем за крадците. Само дебнат, когато охраната не е наблизо, грабят и бягат. Така през последните дни са изчезнали петнадесетина обитатели на зоопарка. Наглеците избират по-едрите видове, като пауни, екзотични видове кокошки, но и по-дребните фазани, също стават жертва на набезите им. Служители са се натъквали на следи от пиршество и вътре, на територията на зоопарка. Циганите са толкова гладни, че за да не делят с другите, още на място пекат и изяждат своя „улов“.


Охраната с притеснение наблюдава клетката на муфлоните

Сега охраната с притеснение наблюдава клетката на муфлоните. Те са се сдобили съвсем наскоро с бебе, а мургавелковците обикалят наоколо, съвсем откровено го зяпат и се облизват. „ Като нищо ще теглят ножа на малкото муфлонче“ говорят възрастните пазачи, които не смогват да защитят обитателите на зоопарка от ромски набези.


Scroll to top