KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Сряда, Януари 19, 2022

Солени глоби, ако не регистрираме кучето си

Хъски

      По закон е задължително да се регистрира или декларира всяко домашно куче, което притежавате. Това не зависи от неговата категория и дали сте задължени да заплащате такса или не.

     50 лв. е глобата при неизпълнението на тази разпоредба От Община Пловдив ни предупреждават за тази санкция собствениците на кучета, чрез отделът  „Еколoгия и управление на отпадъците”

     Законът за местните данъци и такси гласи, че ако притежаваме такъв вид домашен любимец, годишната такса за град Пловдив е 30 лв. Той трябва да бъде заплатен до 31 март, всяка година.
     Документите, които е нужно да предоставим в администрацията, когато регистрираме нашия питомец са: Задължителните ветеринарномедицински манипулации, маркировката (идентификацията) на животното и заверен ветеринарномедицински паспорт.

     Служителите в Пловдивския общински инспекторат ще ни санкционират между 50 и 200 лв., ако установят, че ни липсва идентификацията. Тази маркировка се поставя на животното  и се отбелязва в документите ни от ветеринарен лекар.


Scroll to top