KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Неделя, Юни 20, 2021

Русенци се радват на прекрасния „Екомузей с аквариум”

Екомузей

     Десетки русенци се радват на природонаучния музей в родния си град Русе. Това се явява най-модерния екомузей в България, където се съхраняват неповторими експонати.

     Богатата гама от нови неща, но и такива от колекциите на училище „Христо Ботев” , несъмнено представляват силен интерес и за туристите, които посещават този прекрасен град. Музеят притежава изключително богата колекция от хоботни бозайници, като например кости от мамути и мастодонти. Според данните тези животни са живели преди повече от 6 милиона години. Нещо, с което да се гордеем и единствени в целия свят притежаваме е долната челюст на Mamuthus Rumanus(представител на едни от най-ранните мамути). Екомузеят притежава изцяло запазена долна челюст, докато в цял свят има открити само 2 зъба и парчета от такава.
     Най-големият сладководен аквариум в България се намира именно в русенския екомузей. В него живеят над 21 вида риби характерни за река Дунав и нейните притоци. Има прекрасен филм за музея, както и интерактивни игри създадени, за да запознават децата с древните животни и блатни зони в региона, от миналото.


Scroll to top