KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Неделя, Декември 05, 2021

Съвременни видове „динозаври” плуват у нас. Част 2

Екомузей

     Продължаваме с темата от вчера. За момента в аквариума плуват около 13 вида риби,като целта е увеличаване на разнообразието.

     Рибите които преобладават са: каракуда, платика, бабушка, моронаж, див шаран, червеноперка, скобар и сом. Естерите са новите съвременници на динозаврите, като най-интересните Руска есетра и Чигата, са получени от развъдници. Тях можете да наблюдавате в резервоара посветен на римското време, който е оборудван с мраморна глава от статуя, амфори, римска крепостна стена и римска сграда с артефакти. Друг резервоар пресъздава дъното на река Дунав с потопени плетени кошници и плуващите около тях 10 бели риби.
     За да успеят да се адаптират от естествена към изкуствена среда на живот всички риби преминават през специални карантинни аквариуми с отделни филтърни системи. Най-впечатляващият екземпляр е препарираната 2-метрова моруна. Екомузеят е снабден и с терариум, пресъздаващ блатна екосистема с водна площ, където живеят червенобузи костенурки и растат естествени растения характерни за влажните климати. Можете да дадете своята костенурка в екомузея или да си осиновите такава за домашен любимец. Важно е ако имате червенобуза костенурка да не я пускате на свобода, понеже това не е нейния климат и географски пояс на местообитание.
     За тези, които не са наясно закупуването на домашен любимец, от всякакъв тип и вид, е обвързано със сериозни грижи, ангажименти и поемане на отговорности.


Scroll to top