KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Неделя, Декември 05, 2021

Увеличават зоните за игра на домашни любимци без каишки

Парк за кучета

     Домашните ни любимци ще имат право да се разхождат свободно на все повече места. Община Бургас започна добавянето на зони за свободно пускане в различните квартали на града.

     За момента, местата където можете да пускате питомците си свободно да тичат и играят са обособените зони в ж.к. „Меден рудник”, ж.к. „Славейков”, както и ж.к. „Зорница”, ж.к. „Изгрев” и парковете – „Велека”, „Приморски парк” и до Пантеона в „Борисова градина”. Не се допуска разхождането на кучетата да се извършва в районите на училищните заведения, дворовете на детските градини и административните сгради, както и по плажната ивица през охраняемите сезони.
     В Закона за ветеринарно-медицинска дейност е упомената санкция в размер на 100 лева за разходка на куче с или без поставен повод в изброените по-горе места. Оказва се, че това нарушение се припокрива с друго от Наредбата за опазване на обществения ред за Община Бургас. В този случай глобата, която ще се наложи да заплатите може да бъде докарана дори до 5 000 лева. В Бургас има забрана за разхождане на домашните ни кучета по плажната ивица в сезоните за плажуване.
     Ако всички изброени причини да ви глобят са налице от основно значение за размера на санкцията ще бъде породата на кучето ви, неговото поведение и дали е създало предпоставки за опасност и/или нападение.


Scroll to top