KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Сряда, Януари 19, 2022

Захвърлени питони до контейнери в Благоевград

Змия

     Една обезпокоителна новина дойде от центъра на Благоевград. До контейнерите за смет зад пицария „Чайките”, точно на самия паркинг, се намираха неподвижните тела на два питона.

     Змиите са забелязани от живущи в околните блокове и случайни минувачи, но остава неизяснено, кой е оставил влечугите там. В близост до контейнерите има зоомагазин, но собственичката не разполага с условия за отглеждането на змии нито предлага такава храна. Също така наоколо няма частен терариум, който да предлага такива домашни любимци.

     Установено е, че змиите са или жълти мрежести питони или кралски питони – албиноси. Това са екзотични и скъпи влечуги като цената им е приблизително 500 лева на бройка. Екземплярите са били дълги над метър и половина, като единият е бил доста по-голям според очевидци.

     Предполага се, че змиите умишлено са подхвърлени по този демонстративен начин, а не прибрани в черни чували например. Мотивите все още не са ясни, но се предполага, че този акт е целенасочен за сплашване на определени хора или създаване на всеобщо притеснение и паника.


Scroll to top