KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Неделя, Декември 05, 2021

Лекувайте се с домашни любимци 2-ра част

Прегръдка

     Днес ще продължим с темата от вчера, как и с какво ни помагат домашните животни, като ще се спрем по-обстойно на кучетата. Те, също както котките, са отлични помощници в поддържането на сърцето здраво.

     Причини за това се явяват, както ежедневните разходки – подпомагащи кръвообращението, така и социалните контакти, които възникват често и непосредствено и могат да бъдат началото на нова любовна връзка. Също така зачестяват случаите на здрави и дългогодишни приятелски отношения, както между стопаните, така и между животните. За да ни се случват тези приятни моменти е препоръчително да  избираме от породите кучета с добър нрав

     Вече е доказано, че най-добрият приятел на човека премахва самотата и депресията у стопанина си. Учените са установили огромното чувство на значимост, което се увеличава, когато четиринотите същества ни се радват или ни посрещат у дома след дъгъл работен ден. Изследвания в тази насока са доказали прогресивното намаляване на безпокойството у хората още от първия ден на съжителството им с този домашен любимец!

     В следващата част, посветена отново на кучетата, ще изложим няколко интересни, но и непонятни факти, дори и за учените.


Scroll to top