KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Неделя, Декември 05, 2021

Лекувайте се с домашни любимци 3-та част

три кучета

     В този прекрасен слънчев ден парковете и градинките са пълни със стопани, които са извели на разходка своите четириноги приятели. Продължаваме темата от вчера, в която е включена и ценна информация за хората, които са ориентирани към своето здраве.

     Според специалистите кучетата притежават превъзходни способности за диагностициране. За тях е възможно да „забележат” още от началото появяването на някои видове рак. Това не е случайно, като се има в предвид, че туморите, които се образуват отделят различен аромат от този на различните здрави човешки тъкани. Чрез нашата пот и дъха ни се отделя тази по-специфична миризма. Още в далечната 2004 г. успех бележат 6 кучета, които учените тренират, да разпознават рака на жлъчката при хората.

     Важно е да се спомене, че лаещият ни любимец усеща, кога ще получим пристъп, ако сме епилептици. Не е изяснено, каква е причината кучетата да разбират това. Специалистите подозират, че животното се ориентира по неспецифичния говор и различните мимики на лицето, които се променят преди настъпването на пристъпите. И не на последно място, при хората с диабет, кучето използва своя нюх и „предусеща” настъпващата опастност от хипогликемичен пристъп. Това го поставя на значимо място в нашето семейство, като добър приятел и отличен съветник!


Scroll to top