KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

KOSMATKO.COM

KOSMATKO.COM

Портал за домашни любимци

Неделя, Декември 05, 2021

Лекувайте се с домашни любимци 4-та част

Пет котенца

     Това най-вероятно ще е последната част от поредицата посветена на кучетата и котките, като в нея ще обърнем по-специално внимание на втората група животни. Как, защо и с какво точно ни лекуват гальовните ни четириноги приятели?

     В напрегнатата среда на стрес, в която често сами се поставяме е прекрасно да имаме коте до себе си. Ако се намирате у дома и сте изморени чудесен релаксиращ ефект се явява дори половин часова дрямка с домашният ни любимец до нас. Събуждаме се заредени с енергия и отново готови за работа. Неоспорим факт е, че чрез изключително ниските честоти на електрическите импулси, които котките излъчват ние се лекуваме. Също така при галенето на това животно ние създаваме магнитно поле, посредством нежните косъмчета, които търкайки се едно в друго се наелектризират. Този ток, който се създава по този начин унищожава микробите, подобрява кръвообръщението, бързо заздравява увредени тъкани и влияе благоприятно на възпаленията.

     Интересното е как котката проявява лечителските си способности, като използва ултразвук. Съвсем просто и естествено това животно мърка създавайки звук с честота между 27 и 44 херца. Не само, че по този начин успокоява нервната система и честотата на сърдечната дейност, намалява кръвното налягане, но и стимулира кръвообръщението в мозъка.


Scroll to top